Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 17 juni 2021

Niels Rood stopt per 26 augustus 2021 als raadslid

Niels Rood neemt in de zomer afscheid van de politiek in Eemnes. In zijn ontslagbrief aan burgemeester Roland van Benthem geeft hij aan dat hij in de aanloop van de verkiezingen in maart, ruimte wil maken voor de beoogde lijsttrekker van D66 Eemnes, Pascal Defferding. Deze wordt binnenkort door de leden gekozen; hij is de enige kandidaat.

‘Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de twaalf jaar in het lokale bestuur,’ licht Niels Rood toe. ‘We hebben mooie dingen kunnen realiseren, zoals het Huis van Eemnes en het feit dat we niet zijn gefuseerd met Huizen. Aan de andere kant is het bestuur nog steeds weinig transparant en worden fouten verdoezeld in plaats van toegegeven. Je kunt alleen wat leren als je open bent over wat er mis gaat. En dat is nogal wat, niet alleen bij de nationale overheid, ook op provinciaal en hier op lokaal niveau. Om dat te verbeteren moet je er met volle energie tegenaan. Het vereist ook een frisse blik en ik weet dat Pascal Defferding die meebrengt. Met zijn allen gaan we voor winst in de verkiezingen volgend voorjaar en ik zal me daar zeker voor blijven inzetten.’

Foto: Esther Hagendoorn

Download hier de ontslagbrief van Niels Rood