Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 29 oktober 2019

Inhoudelijke verschillen blijven in nevelen gehuld

De door het CDA aangevraagde extra raadsvergadering van maandag 28 oktober heeft maar weinig duidelijkheid opgeleverd over de ruzie in de coalitie. Deze ruzie ontstond in een besloten vergadering van de raad twee weken eerder.

“De coalitiepartijen bleven gisteren steken in metaforen en vaagheden,” zegt Niels Rood, fractievoorzitter D66. “Wij vinden dat de coalitie veel te gemakkelijk de deuren dichtgooit en stukken geheim verklaart.  Dat belemmert het zicht op waar het werkelijk over gaat in dit dorp. De argumenten voor alle geheimzinnigheid zijn flinterdun. Elke partij moet in het openbaar standpunten verdedigen en de kiezer laten weten waar ze staan. Deze coalitie schiet daarin keer op keer tekort.”