Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 2 november 2018

D66 Eemnes in Algemene Beschouwingen: maak de begroting begrijpelijk

In de spreektekst voor de Algemene Beschouwingen die D66  aanstaande maandag inbrengt in het debat over de begroting 2019 in Eemnes, pleit fractievoorzitter Niels Rood voor meer transparantie: “Het is een draak van een document. Er was tijd: sinds dit college begon zijn er zes volle maanden verstreken en het was toch echt wel mogelijk om de beleidsvoornemens uit het coalitie-akkoord en collegeprogramma, te vertalen in de begroting. Alle wettelijke vereisten maken het sowieso een dik boekwerk, maar om aan het begin van elk programma even op te nemen welke ambities er zijn en wat die mogen kosten, is toch niet teveel gevraagd.”

D66 pleit voor extra uitgaven voor gesubsidieerd muziekonderwijs op basisscholen, voldoende budget voor een fulltimer op klimaatbeleid en de mogelijkheid om in het nieuwe Huis van Eemnes hulp te vragen bij het invullen van formulieren en belastingen.  Daar tegenover wil de partij minder oppotten en minder snelle stijging van investeringen in onder andere wegen. De OZB zou volgens D66 met niet meer dan 1,4%, het inflatiecijfer hoeven stijgen.

De Algemene Beschouwingen beginnen maandag om 18:00 uur. De tekst van D66 is gepubliceerd op   http://eemnes.d66.nl/publicaties/algemene-beschouwingen-d66-eemnes/