Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 april 2018

Martijn Gebbink over coalitie Dorpsbelang en PvdA

Martijn Gebbink, fractievoorzitter D66 Eemnes, is teleurgesteld over het coalitieakkoord van Dorpsbelang en PvDA. “Het raadplegen van de inwoners over het Huis van Eemnes is een compromis tussen voor- en tegenstanders binnen de coalitie. Feit is dat het Huis van Eemnes gewoon gebouwd wordt op Veld 4, omdat alle handtekeningen al gezet zijn. Dus wat de bevolking ook invult in de enquête, Eemnes kan de miljoenenclaims nooit betalen als je het contract eenzijdig verbreekt. Het punt waarop je nog terug kon is eind 2017 al gepasseerd. Hetzelfde geldt voor het HOV; de Sprey van den Bergvariant is nu in uitvoering en het is niet meer mogelijke daarop terug te komen. Zo probeert het hele coalitieakkoord vooral de historie te veranderen in plaats van een beeld te geven hoe Eemnes zich de komende jaren ontwikkelt.”